Hiilari on mun kaveri!

Heippa! Olen niin iloinen, että minä ja hiilihydraatit ollaan löydetty toisemme. :D Oli aikoja (pitkiäkin sellaisia) kun myös minä söin vähähiilihydraattisesti. Paljon proteiinia, jopa liikaa tarpeeseen nähden ja aivan liian vähän hiilareita. Tästä huolimatta kroppani ei ollut koskaan mikään älyttömän fitti ja tämän vuoksi taas pelkäsin nostaa hiilarimäärää, sillä kuvittelin turpoavani sen seurauksena. Tämän vuoden alussa aloin jostain syystä lisäämään hiilarimääriä, ja kun huomasin vaikutuksen, lisäsin niitä entistä enemmän ja vähensin taas proteiinin saantia. Tuntui, että kroppa heräsin ihan uuteen uskoon ja aineenvaihdunta lähti jylläämään tehokkaammin. Tämähän on ihan loogista, sillä kun kulutus on korkea ja tekee paljon aerobista treeniä, tarvitsee myös sitä energiaa. Ihmisen mieli on vaan niin outo, vaikka tietää miten kuuluisi tehdä, silti tekee toisin. :D

pullisteluLäppäpullisteluja tältä aamulta. :D Valotus vähän huono, mikä on ihan hyvä juttu tuon mun ilmeen kannalta. :D

Hiilihydraattien tarve on tietysti yksilöllistä ja vähemmän liikkuvat tarvitsevat niitä luonnollisesti vähemmän. Paljon urheilevien on taas mielestäni turha karsia hiilareita, sillä yleensä sen kustannuksella nostetaan taas proteiinin ja rasvan määrää, joita tulee taas syötyä mahdollisesti liikaa. Liika proteiini jää ihan yhtälailla kehoon ja siitä muodostuu rasvakudosta. Proteiinin tarve täyttyy itseasiassa todella helposti, syömällä ihan normaalisti. Itse käytän heraa lähinnä sen vuoksi, että keho saa nopeasti energiaa salitreenien jälkeen. Käytän lisäproteiinia salitreenien jälkeen, eli noin 3 kertaa viikossa. Otan kerralla 30 gramman annoksen.

DSC02182

Päivän lounas!

Mun ruokailut ovat saaneet ihan uuden loisteen tässä viime aikoina. On niin mukavaa, kun voi yhdistellä erilaisia ruoka-aineita keskenään ja saada uusia makuelämyksiä. Ennen ruokailut oli lähinnä proteiinia ja vihannesmuusia tai proteiinia ja salaattia. Nykyään syön myös todella paljon erilaisia salaatteja ja vihanneksia. (Tänään tosin vähän kuivempi setti, alla syy miksi) 

DSC02157

Syön jokaisella aterialla hiilareita, proteiinia ja hieman rasvaa. Rasvan saantia vähennän hieman iltaa kohden. Pyrin syömään suurimmat ja monipuolisimmat ateriat treenien jälkeen, eli lounaalla ja päivällisellä. Tänään mulla on kauppapäivä, sillä jääkaappi alkaa olla melko tyhjillään. Loihdin jäämäruuista annoksen, joka sisälsi bataattia, perunaa, alaskanseitiä, kukkakaalia ja tomaattia. Oli mukava yllätys tuo seiti, jota ei tule kokkailtua kovin usein. Maustoin sen sitruunan mehulla, ruususuolalla ja pippurilla!

katkaravuilla

Hiilarit kannattaa tietysti syödä hyvistä lähteistä ja välttää liikaa sokerin saantia. Itse syön paljon bataattia, riisiä, kvinoaa ja perunaa. Hieman harvemmin syön couscousia ja täysjyväpastoja, leipää en syö enää lainkaan. Siirryin vuoden alussa ruokavalioon, jossa jätin kaikki ”väliapalaruuat” pois, eli aamupalaa lukuunottamatta syön vain yllä olevan kaltaisia annoksia. Tästä syystä myös leipä ja esim. maitorahka ovat jääneet mun ruokavaliosta pois. Mulla ei ole mitään kumpaakaan vastaan ja voin ihan hyvin syödä leipää tai rahkaa, jos sellainen tilanne tulee. Olen vain kokenut tämän tyylin itselleni parhaaksi tavaksi. Questbarit toimivat tämän hetkisenä välipalana/iltahiukona, jos sellaisen tarve tulee..Ja yleensä tulee :D


No Responses to “Hiilari on mun kaveri!”

 1. K- sanoo:

  Moi! Löysin nämä sun sivut tänään ja innostuin heti! Mukavaa luettavaa ja paljon hyödyllistä tietoa :) Olisiko mahdollista että suunnittelisit jonkinnäköisen treeniruokavalion jos laitan sähköpostia ja kerron itsestäni, liikunta ja ruokatottumuksistani?

  • ainor sanoo:

   Hei! Teen ruokavaliota ja treeniohjelmia maksusta, mutta valitettavasti asiakaskiintiöni on aivan täysi tällä hetkellä, enkä pysty tekemään uusia ohjelmia tällä hetkellä. :)

 2. Aa sanoo:

  Paljon sä sitten syöt hiilareita päivässä tai suosittelet paljon liikkuvan syömään? :) Suositusten mukainen n. 300g omalla kohdallani tuntuu hirveän suurelta määrältä, nyt syön 120-150g suunnilleen per pv.

  • ainor sanoo:

   Mä laskin äsken aika nopeasti mitä olen tänään syönyt ja määrä menee kyllä reilusti yli 200 g (en ole vielä syönyt kaikkea mitä aion tänään syödä). En osaa sanoa mitää tiettyä määrää, sillä se riippuu niin kulutuksesta/painosta/tavoitteista ja monista muista asioista! :)

 3. kaisa sanoo:

  Moi Aino!

  Oon 170 pitkä ja painan 69 kiloa. Olen pudottanut jo neljä kiloa, mutta haluaisin hoikan ja kiinteän kropan sekä painoni 60 kiloon :D . Olen laihtunut kotitreenillä ja lenkkeilyllä, mutta en oikeen tiedä missä vaiheessa kannattaisi aloittaa salitreeni ja kiinteyttämisprosessi. Käsittääkseni ensin kannattaa laihduttaa pääosin aerobisella treenillä ylimääräiset rasvat pois ja sen jälkeen alkaa kiinteyttää kroppaa. Osaatko sanoa kuinka paljon minun pitää vielä laihtua että voin ruveta kiinteyttämään ja vähentämään aerobista jos tavoite on siis tuo 60 kiloa? Olet myös puhunut blogissasi paljon ”HIITtreeneistä” jotka ilmeisesti polttavat rasvaa tehokkaasti, niin montako sellaista pitäisi tehdä per vko jos siis laihduttaa?

  Toivottavasti vastaat! Tykkään lukee sun blogia, kaikki postaukset on selkeitä ja osaat kyllä asiasi :) !

  • ainor sanoo:

   Kyllä mun mielestä sen kiinteytysprojektin voi aloittaa ihan samaan aikaan painonpudotuksen kanssa. Voimatreenin avulla lihasmassa säilyy paremmin laihduttaessa. HIIT-treenit on kyllä tehokas keino polttaa rasvaa ja kohottaa kuntoa. Alkuun riittää ihan 1-2 HIIT-treeniä viikoon :)

 4. annika sanoo:

  moi! tuli vaan sellanen juttu mieleen että juotko maitoa? vai pelkästään vettä ruuanki kanssa? :)

 5. Anneli sanoo:

  Om nom miten hyvän näköisiä annoksia! Mä oon itsekin siirtynyt vähän vastaavan ”ruokavalioon”, ihan siitä syystä, että kun ruokahetken ajattelee ateriana aamu-tai iltapalan sijaan, tulee niitä vihanneksiakin syötyä huomattavasti enemmän ja muutakin monipuolisemmin. Lisäksi yhden-kaksi päivää syö helposti samaa ruokaa vaikka jokaisella 4 aterialla, mut jostain syystä jos syö 4 päivää illalliseksi samaa, se alka tympiä :–D Voi olla että oon tän ongelmani kanssa yksin, heh. Mut toi on kyllä tosi toimiva juttu – tulee syötyä monipuolisesti ja tasaisesti kunnon ruokaa! Ja viitaten jonkun anonyymin kommenttiin hilareista, ei noista postauksessa kuvatuista ruoista mitään 300 grammaa varmasti tulee, varmaan lähemmäs se 150(- max. 200) :) Aika hurjia musta noi suositukset on, vaikka sitten söiskin täysjyvää ja monipuolisesti… ja kun suuri osa kuitenkaa ei syö.

  • ainor sanoo:

   Hyvää on kyllä! Oon itekin huomannut, että nykyään tulee syötyä tosi paljon kasviksia ja vihanneksia juuri tämän tavan vuoksi. Mä laskin äsken ihan pikaisesti päivän hiiilarit ja kyllä ne meni reilusti yli 200 g! :)

 6. Anu sanoo:

  Asiaa! Välipalattomuus on sulle varmasti tosi jees juttu. Sun kulutus kun on hieman eri tasolla kun tavallisen tallaajan, ja täten tarttet ns. kunnon ruokaa pitkin päivää. Musta tässä on tosi hyvä esimerkki itse kullekin…(me included ;) ).

  • ainor sanoo:

   Juu, oon kyllä kokenut ihan hyväksi jutuksi tän nykyisen systeemin! Sanotaanko että vaikeuksien kautta voittoon, ei menny ku 28 – vuotta löytää ideaalinen ruokailutapa :D: D

 7. Sarasofia sanoo:

  Juotko kahvia? Mulla tulee välillä tosi kipeeksi maha, ja oon miettinyt että voiko se johtua kahvista.. Luulis kyllä ettei siinä olis sellasia ainesosia mitkä ärsyttäis vatsaa, mut tiiätkö tarkemmin?

 8. Nimetön sanoo:

  Hei! Tää juttu osu ja uppos! Ite oon kanssa varmaan viimiset neljä vuotta ”pelänny” niitä hiilareita. Tänää keväänä turhauduin kun tuntu että lihakset on koko ajan väsyneet, juoksu ei kulje, joka paikkaa kolottaa ja välillä lihakset myös kramppaa tosi voimakkaasti. En ymmärtänyt mistä tää vois johtua, sillä vedin kunnon annoksia magneesiumia, söin omasta mielestäni monipuolisesti, venyttelin, kävin hierojalla jne. Sitten satuin jostain lukemaan jutun hiilareista joka pisti miettimään omia syömisiäni ja päätin ensimmäistä kertaa ihan laskea mun tyypillisen päivän hiilarit, jotka oli reippaasti alle 200 ja koostui pääasiassa kasviksista ja hedelmistä. Päätin siltä istumalta alkaa nostamaan varovasti hiilareiden määrää ja tuntuu että mulle aukeni ihan kokonaan uusi elämä :D Lihakset on alkanu vihdoin kehittymään haluttuun suuntaan, väsymys ja krampit on poissa ja kroppa on kiinteytyny joka puolelta. Nykyään hiilareita menee n. 250 g päivittäin, enkä vois enää edes kuvitella syöväni alle 200 g!! Tän muutoksen myötä on tietysti myös mulla proteiinin ja rasvan määrä vähentyny, niin kuin itsekin mainitsit. Mun kysymys kuuluukin, minkä verran suurinpiirtein rasvaa syöt päivittäin? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

 9. venla sanoo:

  Aino on niin ihana!!!

  • misha sanoo:

   Heippa! Mitä mieltä oot, kuinka paljon hiilareita olis hyvä olla iltapalalla? Vai onko ne ”turhia” illalla? Ite treenaan yleensä aamulla. Kiitos!

Kommentoi