Resepti onnistuneeseen päivään

Heippa! Olen kirjoitellut paljon siitä kuinka oma asenne vaikuttaa kaikkeen. Jokaisen onni on omissa käsissä ja itse voi valita kuinka oma elämä rullaa eteenpäin. Kaikilla meillä on vastoinkäymisiä, toisilla enemmän kuin toisilla, mutta lopulta elämä ja onni muodostuu siitä, kuinka nämä tapahtumat ottaa vastaan ja miten jatkaa eteenpäin. 

DSC01955Kaikki tietävät millainen olo on, kun on nälkä. Se on mielestäni yksi kurjimmista tunteista mitä tiedän! Nälkäisenä tulee kiukkuiseksi ja monet asiat tuntuvat tuhat kertaa pahemmilta mitä ne oikeasti ovat. Miksi päästäisimme itsemme tällaiseen tilaan? Yön paaston jälkeen keho tarvitsee energiaa, jotta kroppa ja mieli jaksaa startata uuteen päivään. Aamulla ei välttämättä ole nälkä, mutta se ei tarkoita etteikö energiaa silti tarvita. Hyvällä aamiaisella päivä lähtee kunnolla käyntiin, ja lounaalla mättäämisen ylilyönnit vältetään heti alkuun. 

DSC01956

Mun vakioaamiainen on kaurapuuro, mustikoilla, raejuustolla/valkuaisella ja tilkalla kookosöljyä. Leipää en ole syönyt aamiaiseksi pitkiin aikoihin. Sain kuitenkin kokeiluun Provenan gluteenittomia Kaura & Myslisämpylöitä, joten tein pienen muutoksen tämän aamun rutiineihin. Mulla ei ole juurikaan kokemusta gluteenittomista leivistä, mutta olen ymmärtänyt, että yleensä ne ovat kuivia mauttomia, leipää muistuttavia klimppejä! :D 

DSC01947

Nämä sämpylät löytyvät kauppojen pakastealtaasta ja sulatus tapahtuu mikrossa (n. 1min) tai huoneenlämmössä (30min). Itse käytin palat vielä pikaisesti paahtimessa. Mielestäni nämä olivat todella positiivinen yllätys! Voitelin sämpylät avocadolla, kasasin päälle kasan kinkkuleikkeitä, salaattia, tomaattia ja kurkkua. Herkullinen, runsaskuituinen Kaura-Myslisämpylä sisältää gluteenittoman kauran lisäksi auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä ja rusinoita. 

DSC01948_Fotor_Collage

Tänä aamuna aurinko paistoi kivasti sisälle ja nautiskelin kuvissa näkyvän aamiaisen ilman kiirettä. Tästä tulee niin hyvä päivä!

Muistakaa käydä äänestämässä gluteenitonta suosikkireseptiänne Provenan reseptikilpailussa. Onko joku kokeillut minttusuklaakakkua jonka reseptin jaoin? Oliko kakku teidän mieleen? :)

DSC01951

YHTEISTYÖSSÄ PROVENA

 


No Responses to “Resepti onnistuneeseen päivään”

 1. Aino sanoo:

  Kakku oli todella hyvää ja sitä on tehty jo kolme kertaa! :)

 2. Emilia sanoo:

  Moi! Mistä noita provena jauhoja saa?

 3. Emilia sanoo:

  Ja kysyn vielä tosta bbc ruokavaliosta että onko väliä jos lounaan ja päivällisen paikkoja vaihtelee vai pitääkö aina syödä ensin saalaattia ja illemmalla lämminruoka ? Ei nimittäin mulla aina mahdollista

 4. Maija sanoo:

  Nää ”yhteistyö-postaukset” on sun kirjottamina kivoja, ei kuulosta ees pahasti mainospuheelle. Sama juttu niiden patukoiden kaa. :)
  Huh, tein nyt 8minuutilla circuit treenin, ja kyllä sen minuutin lisäyksen huomas! Mutta loikat onnistu jo vähän paremmin. :)

  • ainor sanoo:

   No kiva kuulla, kiitos :) Eikö ookkin kiva huomata kuinka niissä liikkeissä kehittyy yllättävän nopeesti? Kesällä ne loikat lähtee jo taivaisiin ;)

 5. Satu sanoo:

  Olen miettinyt tuota kookosöljyä, ja kysynkin nyt sinulta että miksi se kuuluu sinun ruokavalioosi? Olen ymmärtänyt että se on kokonaisuudessaan kovaa, epäterveellistä rasvaa, joten korjaathan jos olen väärässä :)

 6. pauliina sanoo:

  Olen juuri ajatellut sinun bbc:tä ja kaupasta löytyvää myslileipää. Kun suosittelit että leivän pitäisi olla täysjyvää, niin onko myslileipä sellaista? Vaikka juuri kirjoitit ettei asioita voi korvata aina toisella jos haluaa tuloksia, niin tämä asia on kiinnostanut minua muutenkin :)

 7. Satu sanoo:

  Kiitos paljon kookosöljyselvityksestä :) Meni ostoslistalle samantien!

Kommentoi