Peppukehitystä, peppujuttuja ja peppuvinkkejä

Heippa! Joku oli kommentoinut, että tykkää lukea kaikista eniten postauksia, joissa mainitaan pylly! 😀 Haha. Täytyy myöntää, että on se pylly aika kiinnostava juttu munkin mielestä! Blogia seuraavat tietävät, että olen itsekin kasvatellut takamusta viime kuukausien aikana. Paljon on ollut puhetta kehityksestä, mutta mites toi perberi alue? Onko se kehittynyt?

DSC01649_Fotor_CollageKuvat eivät oikein ole vertailukelposia johtuen asennosta, sekä Freddyn pyllyhousuista 😀 Harmi kun en tosiaan tajunnut ottaa kunnon ennen kuvia vuoden alussa. Mutta siis..vasemmalla reunalla oleva kuva on otettu viime kesänä ja kaksi oikealla olevaa nyt parin viime viikon sisällä. Kyllä mä huomaan, että pientä kehitystä on tapahtunut, mutta ei ihan samaan tahtiin kuin yläkropassa.

Onkse ny kasvanu hä? :D

Onkse ny kasvanu hä? 😀

Pakaroita/jalkoja olen treenannut 1-2 kertaa viikossa salilla + kaikki jumpat missä tulee kyykättyä ja pompittua päivittäin. Salitreenien ja FUSTRA-treenien avulla olen oppinut vihdoinkin aktivoimaan perseosion kunnolla, ilman että etureidet ovat ihan hapoilla joka liikkeen jälkeen. Tämä vaatii ainoastaan harjoittelua, harjoittelua ja harjoittelua. Alkuun pienet painot niin, että liike tuntuu oikeassa paikassa ja kun hermotus alkaa toimia kunnolla, voi painojakin alkaa latomaan enemmän.

Pakarat muodostuvat kolmesta lihaksesta: Iso pakaralihas, keskimmäinen pakaralihas sekä pieni pakaralihas. Pepputreenin kannalta olisi tärkeää tehdä liikkeitä, joissa kaikki kolme joutuvat hommiin, jolloin saadaa monille haluttu pyöreä lopputulos.

Glute-Complex

  • a. Keskimmäinen pakaralihas: esim. loitonnus liikkeet, sivukyykyt, tai sivukävely kuminauha jaloissa
  • b. Iso pakaralihas: esim. kyykyt, yhden jalan kyykyt, askelkyykyt, aasinpotkut, maastavedot, lantionnostot
  • c. Pieni pakaralihas: esim. loitonnus liikkeet, sivulankut

Iso pakaralihas täyttää suurimman osan tilasta, mutta kannattaa huomioida, että keskimmäinen pakaralihas tuo muotoa sivuille ja etenkin pakaroiden yläosaan. Jalkoja ja pakaroita voi treenata myös ilman lisäpainoja ja tulen huomioimaan tämän lihasryhmän erittäin hyvin myös tulevassa bikinibodybootcampissa! 🙂

image


16 Responses to “Peppukehitystä, peppujuttuja ja peppuvinkkejä”

  1. Minskii sanoo:

    Mitä ovat FUSTRA- treenit? 😀

  2. Nimetön sanoo:

    Hyvin on tullut kehitystä 🙂

  3. Nimetön sanoo:

    Tuo beban aktivointi on kyllä ollu itelläkin tooosi vaikeaa. Ei auta ku koittaa jatkaa ja jaksaa kyykätä 🙂 Nuista freddyistä kysymys, Miten sinun mielestä koot täsmää, tilasin itelle S-kokoa ja aivan kuin olisi vähän isot? Mietin josko ottais vähän reisistä pois. Sulla näyttää tosi hyvältä nuo housut.

    • ainor sanoo:

      Mulla on koko XS ja normaalisti mulla on xs-s, eli aika lähelle menee. Noi on tosi joustavat joten jos pitää valita kahdesta, kannattaa ottaa pienempi! 🙂

      • Aivan sitä itekki vähän aattelin, miksihän minun postaus on nimetön, vaikka olen kirjautunut nimellä tänne? Eli Satu täällä 😀 Loistavaa lukea näitä sinun juttuja.

  4. katariina sanoo:

    Ai että ootan tota haastetta ! 🙂

  5. Demi sanoo:

    Äh voisitko millään tehdä erillisen postauksen noitten pienten pakaralihasten kuten medius, niin kaikkia mahdollisia liikkeitä? Tulee aina vänkättyä niitä samoja ja olis kiva lisätä jotain uutta. Ja nimenomaan erilaisia liikkeitä (kuvia videoita)! 🙂

    • Nimetön sanoo:

      Täällä kans mielellään näkisin kuvia liikkeistä! Esim toi kuminauhan kanssa kävely sivuttain homma:D miten se nauha sitten oikeen kannattaa asettaa jotta vastustakin tulis!?

  6. oj oj OJ så jag väntar på den där bootcampen!!

  7. Jonna sanoo:

    Moikka, mistä Freddyjä voi tilata suomeen tai saako niitä ostettua jostain?? Ihan pakko hankkia ne meinaan 😉

  8. terhi sanoo:

    moikka. kyselisin neuvoja seuraavanlaiseen ongelmaan. harrastan liikuntaa aerobista noin 2-3 kertaa viikossa ja salilla käyn noin 4 kertaa. olen 167 pitkä ja painoa noin 54-55 eli ylipainoakaan ei pitäisi kovinpaljoa olla. olen muuten siro ja läskiä ei muualla juurikaan ole, mutta kun katson itseäni takaapäin peilistä niin huhu sentään. miksihän niitä sanotaan mutta siis takajenkka kahvat ovat valtavat. olen taistellut niidenkanssa enkä ymmärrä miten saisin ne häipymään kropastani. millaista treeniä suosittelisit. ruokavalioni on siltäosin kunnossa että syön paljon proteiinia ja sopivasti hiilareita ja herkuttelen max yhdesti viikossa. en tiedä olenko vain sitten sen muotoinen vai mistä kiikastaa koska palikat vatsoissakin paistaa ja tämä koko ”vaiva” pilaa koko systeemin ja ei todellakaan ole kaunista katseltavaa.

    • ainor sanoo:

      Moikka! Kaikilla meillä on ne omat ongelmakohdat ja yleensä niihin kiinnittää huomiota itse ja kukaan muu ei edes huomaa asiaa 🙂 mutta siis tähänkin asiaan pätee sama sääntö, eli ruokavalio + treeni! Ehkä osallistut mun bikinibody – haasteeseen ensi viikolla, juuri näihin kohtiin on tulossa muokkausta! 😉

  9. Juuli sanoo:

    Heippa 🙂
    Minulla on erittäin leveä lantio ja ohuet ja pienet jalat eli se näyttää mielestäny todella rumalta. Onko mitään keinoa muokata lantiota ?
    Vai pitäisikö minun tehdä jaloilleni jotakin että lantio ei korostuisi niin kauheasti ?

Kommentoi