Kuinka oppia kävelemään käsillä?

Moikka! Voi poijjaat kun väsyttikin kovasti tänään kun kello pärähti soimaan. Jumittelin ja kävin niin hitailla, että sai taas vetää spurtilla töihin. Rpv-tunti herätti onneksi tämänkin pääkopan ja sen päälle treenattiin vielä tunnin rinta+selkä sali. Painot vaan nousee joka viikko ja se jos jokin antaa lisää motivaatiota. Pian tulee vastaan probleema, kun ei löydy enää tarpeeksi suuria käsipainoja meidän salilta. :D 

Käsinseisontaa ei opi silloin tällöin harjoittelemalla

Tämän päivän aihe on kuitenkin jotain muuta. Käsilläseisonta ja käsillä käveleminen on taito mitä monet haluaisivat osata. Käsien päällä seisominen ja siellä pysyminen vaatii ennen kaikkea erittäin hyvää keskivartalon hallintaa. Pelkkä tiukka korsettikaan ei kuitenkaan riitä vaan hommaa täytyy harjoitella todella paljon ennen kuin oppii hallitsemaan vartalon väärinpäin. Olen kirjoittanut kokonaisen postauksen, kuinka kannattaa aloittaa käsilläseisonnan harjoittelu. Sen löydät täältä.

IMG_4218Jos käsillä seisonta sujuu jo jotenkuten, voi alkaa opetella kävelemistä käsien päällä. Käveleminen on itseasiassa paljon helpompaa kuin paikalla seisominen. Katse tulee aina olla käsien väliin hieman eteenpäin. Kroppa kannattaa pitää mahdollisimman suorassa paketissa, ilman turhaa heilumista sinne tänne. Jaloilla sätkiminen sekoittaa vaan tasapainon, joten jalat kannattaa pitää yhdessä. Yksi usein näkemäni virhe on selän reilulle notkolle päästäminen, jolloin koko liikkeestä katoaa hallinta. Tällöin voi kyllä päästä eteenpäin, mutta käveleminen on epästabiilia liikettä ja ylhäältä kaadutaan millä hetkellä hyvänsä romahtaen alas tai sivulle kaatuen. Joten jälleen kerran – keskivartalo! 

DSC00640

Olin viime sunnuntaina salilla katsomassa, kun kaverit treenasivat (jep, i have no life) ja kuvattiin pieni klippi käsilläkävelystä. Täytyy jälleen mainita, että mulla on aikoinaan murtunut oikean käden kyynerpää ja se ei ojennu suoraksi enää, jonka vuoksi tuo kävely on hieman hassun näköistä klinkkausta. Joudun myös pitää kämmentä ”väärässä” asennossa, jonka avulla korjaan käsien pituuseroa hieman. Eri pituiset kädet saavat myös aikaiseksi sen, että toinen hartia kuormittuu enemmän ja kun olen pitkään väärinpäin, alkaa se pistää inhottavasti. Tasapainon puolesta pystyisin vaikka elää väärinpäin, sen takia harmittaa tuo käsi, koska se rajoittaa aika monia temppuja, joita en enää pysty tekemään. :(

Tässäkin asiassa pätee tuttu sanonta ”harjoitus tekee mestarin!”


No Responses to “Kuinka oppia kävelemään käsillä?”

 1. Niina sanoo:

  Moi Aino! Tämä ei liity tähän blogikirjotukseen, mutta haluaisin kysyä että kannattaako ennen treeniä syödä (tankata) hiilareita? Ja treenin jälkeen hiilareita ja proteinia(?)

  • ainor sanoo:

   Ennen treeniä kannattaa syödä niin että jaksaa treenata ja hyvistä hiilarilähteistä saa myös hyvää energiaa. Treenin jälkeen hiilareita sekä proteiinia! :)

 2. Johanna sanoo:

  kiitos, tää oli kiva postaus :)

 3. Mulla tavotteena kesällä opetella kunnolla käveleen käsillä!
  Mut nyt iha ohi aiheen hups :D…
  Kun oon menossa huomenna pizzeriaan, niin mitä valitsisit pizzan päälle? Jos on paaaaljon mistä valita:) miten kannattaa rakentaa? Ja sit kannattaako pitäytyä normaalissa pizzapohjassa vaiko onko gluteeniton pohja jollain tapaa parempi? Kiitos jos vastaat!!:) tarkistan aina päivittäin sun blogin, kuulut mun jokapäiväsiin rutiineihin haha :D

  • Ymmi sanoo:

   Kuule kun en mä nyt voi sulle tässä pitsaksi muuttua.

  • ainor sanoo:

   Hellurei! Kuules täytyypi sanoa että valitsisin varmaan sellaisia täytteitä mistä tykkään. :) Uskon, että halusit kysyä, mikä olisi ns. terveellisin vaihtoehto ja silloin kannattaa suosia vähärasvaisia, proteiinipitoisia täytteitä ja minimoida esim. juuston määrää. Myös vihannekset sopivat pitsaan mm. rucola, tomaatti jne.. Joskus itse otin pizzeriaasa gluteenittoman pohjan ja se ei ainakaan aiheuttanut samankaltaista turvotusta kun tavallinen. En sitten tiedä onko sillä muuten niin suurta merkitystä jos kerran käy pizzalla. :)

 4. johanna sanoo:

  Moikka! Tää tulee nyt vähän off topic, mutta nyt on ollut aika paljon keskustelua mm. iltalehden otsikoissa jumppaohjaajien ja personal trainereiden palkkauksista ja työsoppareista. Aika arka aihe ehkä, en osaa sanoa, mutta oisko sulla tähän jotain kommenttia? Mä olin nimittäin aika yllättynyt näistä otsikoista, oon kyllä joskus miettinytkin, että saatteko palkkaa kun suunnittelette ryhmöliikuntatunnit jne.. Mitä mieltä itse olet näistä otsikoista?

  Terkuin,
  Johanna

  Linkkinä mm.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014022718079726_uu.shtml

  Ps. Oot kyllä kone!!! :D

  • ainor sanoo:

   Moikka Johanna! Joku muukin tästä jo kyseli ja vastasinkin, että alalla on tosiaan paljon epäkohtia ja heittoja, mutta itse olen kyllä täysin tyytyväinen omaan tilanteeseen ja palkkaukseen. Mun mielestä meidän salilla on asiat hyvällä mallilla. :)

 5. Nimetön sanoo:

  Montako minuuttia tai sekunttia pysyt paikoillaan

Kommentoi