Helppo ja terveellinen hedelmäherkku

Heippa kaverit! Nyt on illan hc-treenitkin (Bodyattack, spinning, core) tehty. Ihan hyvin jaksoin vetää normaaliin tyyliin, vaikka jalat tuntuivatkin hieman väsyneiltä kun tallustin töihin. 🙂 Nyt olo on kyllä aika kaput, odotan vaan, että pääsen painamaan pään tyynyyn.

DSC01184

Kokkailin eilen poikaystävälle karkinkorviketta, hän kun on aika paha karkkirotta ja yritän parhaani mukaan pitää herran kaidalla polulla. Useimmissa resepteissäni on proteiinijauheita ja muita hankalampia ainesosia mukana, mutta nyt jaan ihan simppelin herkun, minkä ainesosatkin on helppo hankkia. Kaikki ovat varmasti syöneet rahkaa hedelmillä, mutta ideana tässä on hedelmien paistaminen, mikä tekee niistä entistä makeampia. etenkin omenasta tulee todella herkkua kun sen paistaa. Jos haluaa herkutella kunnolla, kannattaa kokeilla kermarahkaa.

Hedelmäherkku:

  • 1 omena
  • 1 banaani
  • 1 purkki rahkaa (maitorahka/kermarahka)
  • kookosöljyä paistamiseen
  • luomuhunajaa (ei pakollinen)
  • kanelia

Paloittele hedelmät lohkoiksi ja paista pannulla kookosöljyssä. Lorauta sekaan hunajaa ja kanelia, sekoita. Kaada seos rahkan päälle ja nauti.

DSC01183


13 Responses to “Helppo ja terveellinen hedelmäherkku”

  1. Ansku sanoo:

    Heippa! Näyt käyttävän paljon kookosöljyä kokkaamiseen. Eikös kookosrasva esim ole pääosin tyydyttyneitä rasvahappoja? Vertaa esim. rypsiöljyyn, jossa kovien rasvojen määrä prosentuaalisesti todella paljon pienempi kookosöljyyn verrattuna.

  2. Pauline sanoo:

    Nam! Tämä on pakko pistää muistiin! Terveisin: suklaalakkolainen 🙂

  3. sisko sanoo:

    Hei,
    meillä maitoproteiiniallergia, joten rahka ei käy.
    teen samantapaista herkkua ilman maitoa. Omena kuorittu ja lohkottu, kattilaan hieman öljyä ja hunajaa pehmentää lohkot n 5min siinä lisää vähän vaniliasokeria ja kaurahiutaleita maun mukaan, sekä kanelia ja kardemummaa. On muuten niiin hyvää ettäh!

    • ainor sanoo:

      Kuulostaapa hyvältä, täytyy kokeilla myös tätä versiota, kiitos 🙂

  4. Johanna Koo sanoo:

    Täytyy tehä! <3 Kiitti vinkistä <3

  5. Annipanni sanoo:

    Kiitti reseptistä, tää on aivan tajuttoman hyvää!
    Itte heitin vielä mantelilastuja lisäks mukaan 🙂

  6. Laura sanoo:

    Pikkunälän vei mennessään, vaikka olisi tehnyt mieli tehdä heti toinen annos perään! Käytin pelkkää omenaa ja laitoin sekaan hunajaa ja kanelia. Maustamattoman jugurtin kanssa TAIVAALLISTA!!!

Kommentoi