3 terveellistä jäätelöreseptiä

Jäätelö taitaa olla enemmän kesäherkku, mutta omalla kohdallani jätski pysyy mukana vuoden ympäri. Jos pidän herkkupäivän, niin yleensä herkku mitä valitsen syötäväksi on jäätelö. Ennen olin oikea karkkirotta, mutta se vaihe on mennyt ohi, ja nykyään herkutteluun valitsen mieluiten jäätelöä. 

Jäätelöä on helppo valmistaa terveellisistä raaka-aineista ja harrastankin tätä silloin, kun yritän pitää ruokavalioni siistimpänä ja välttää sokeri- ja rasvamättöjä 🙂 Jaan teille kolme erilaista jäätelöreseptiä, joita voi valmistaa jäätelökoneella tai ilman. Koneella valmistus on toki hieman nopeampaa. Kaikki reseptit ovat sokerittomia (eivät sisällä lisättyä sokeria).

jäätelökollaasi

Suklainen kookoskermajäätelö on lempparini. Kookoskerman ansiosta koostumuksesta tulee kermainen, kuten jäätelön kuuluukin. Suklaakastikkeen voi korvata esim. raakakaakojauheella, tai tavallisella kaakaojauheella. Reseptistä tulee kaksi annosta.

Suklainen kookoskerma jäätelö:

  • purkillinen (250 ml) Blue Dragon kookoskermaa 
  • 2 valkuaista
  • 2-4 rkl sukrinia (tai esim steviaa)
  • vanilja-aromia
  • pieni loraus Walden Farms (kaloriton) suklaakastiketta

Vatkaa kookoskermaa vaahdoksi (ei mene samanlaiseksi kuin kerma). Vatkaa toisessa kulhossa sukrini ja valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, lisää vanilja ja suklaakastike, sekoita. Tämän jälkeen seoksen voi laittaa joko jäätelökoneeseen tai pakkaseen. Pakkasessa muutamia tunteja ja koostumus on jäätelömäistä. Sekaan voi lisätä myös esim. pähkinöitä tai pähkinärouhetta, joka sopii varmasti hyvin sekaan. Olen ostanut Walden Farmsin tuotteita Fitnesstukusta. 

Banaani-peanutbutter jäätelö on näistä kaikista helpoin ja sen valmistaa ihan muutamassa minuutissa. Muista vain laittaa banaanit pakkaseen hyytymään pariksi tunniksi ensin. Reseptistä tulee kaksi annosta.

Banaani-peanut butter jäätelö:

Paloittele banaanit ja jäädytä paloja 1-2h pakastimessa. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimella jäätelöksi. Jos tahdot kiinteää jätskiä, laita seos vielä uudelleen pakkaseen hyytymään. Lusikallinen maapähkinävoita kruunaa jäätelöannoksen, nam! 

Marjainen jäätelö on raikas ja tämä taisi olla ensimmäisiä jäätelökokeilujani. Jos tahdot jäätelöstä kermaisemman, vaihda maitorahka rasvaisempaan versioon esim. kermarahkaan. Alla olevilla määrillä jäätelöä tulee aika iso annos, joten ainesosia puolittamalla saat noin kaksi annosta. Proteiinijauhon makua voi toki vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy. 

Marjainen proteiinijäätelö:

Murskaa jäiset mansikat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella muusiksi, jonka jälkeen sekoita keskenään kaikki aineet, paitsi tuoreet marjat. Sekoita seos hyvin ja jaa kanneliseen kulhoon. Lisää vielä lopuksi tuoreet marjat ja sekoita kevyesti. Anna jähmettyä pakkasessa n. 2 h.


6 Responses to “3 terveellistä jäätelöreseptiä”

  1. Ronjaw sanoo:

    ooh nam… nyt kyllä on ihan pakko ostaa tuo jäätelökone vehje 😀

  2. Noora sanoo:

    Kuulostaa sen verran simppeleiltä ja hyviltä että voisi viikonloppuna kokeilla!
    Itse oon ollu kesästä asti koukussa itsetehtyyn frozen jugurttiin. Puolen tunnin välein käy vatkaamassa ja pitää pakkasessa muutaman tunnin niin aijai kun on hyvää 🙂

    • ainor sanoo:

      Etenkin tuo banaanijäätelö on tosi helppo ja nopee ja myös hyvää 🙂 Froen jugurttia en ole kokeillut ite koskaan, pitää testata!

  3. Maria sanoo:

    Kokeile myös avokado+pakastemarjoja+sauvasekoitin; nopea, helppo ja ai että ku hyväääää!

    • ainor sanoo:

      Täytyypi kokeilla. Jotain avocdojäätelö reseptejä olen nähnytkin mutta en ole koskaan kokeillut 🙂

Kommentoi