Aamupala&Välipala&Iltapalavinkkejä

Moi! Ajattelin koota pienen inspiraatiopostauksen erilaisista aamupaloista/välipaloista/iltapaloista.
Allaolevat tipsit eivät ole mitään kovin ihmeellisiä juttuja, mutta ehkä joku saa niistä jotain uutta vinkkiä!
Atrian Kevyt Kalkkunanakit ovat käteviä naposteltavia. 100g:ssa on vain 100 kcal ja 12g proteiinia. Lisäaineita välttävän kannattaa jättää tämä paketti hyllyyn :) Oon käyttänyt nakkeja myös munakkaan seassa, paistanut niitä uunissa ja vetänyt sellaisenaan.

Monilla on leivät pannassa nykyisen hiilarikammoisuuden vuoksi. Leipä ei ole pahasta jos sitä ei vedä överisti ja jokaisella aterialla. Täysjyväruis tai kauraleipä antaa energiaa ennen treeniä ja sopii myös iltapalaksi. Isommalla nälällä päälliseksi voi laittaa vaikka graavilohta, kanamunaa tai vaikka molempia…


Salaatin ei aina tarvitse olla pääruokaa vaan se sopii myös ihan hyvin myös iltapalaksi. Kovan treenin jälkeen salaattiin kannattaa lisätä täysjyväpastaa tai riisiä.

Kanamunista voi loihtia melkein mitä tahansa! Keitetyt munat sellaisenaan, munakas tai vaikka munapiiras. Piiraaseen voi lisätä ainesosia oman maun mukaan. Tässä yksi resepti. Keltuaisia voi käyttää rajoitetummin, ne ovat rasvaa ja sisältävät paljon kaloreita. Käytän yleensä itse 1-2 keltuaista ja puolet enemmän valkuaisosaa joka on siis proteiinia.
Tutut&turvalliset maitotuotteet: maitorahka, maustamaton jugurtti, turkkilainen/kreikkalainen jugurtti. Näiden sekaan voi taas laittaa mitä ikinä keksiikään..

Tänään tein välipalan Fastin proteiinivanukkaasta banaanista sekä mustikoista. Oli todella hyvää ja sopii sellaisille jotka tykkäävät makeasta :) PS. jos haluat välttää vanukkaan jauhoisen maun, laita runsaammin maitoa jauhojen sekaan. 1dl jauhoa ja 3 dl maitoa.

Kaurapuuroa voi syödä muulloinkin kun aamulla. Raejuustolla saa nostettua proteiinipitoisuutta ja annoksesta saa energiaa pidemmäksi aikaa! Itsetehty mysli on parempaa kuin kaupasta ostetut ja sen sekaan voi laittaa mitä itse haluaa, nam!

Proteiinilätyt sopivat niin aamupalaksi,välipalaksi kuin iltapalaksi! Netti on täynnä erilaisia reseptejä. Yksi helppo resepti täältä. Kyseisellä reseptillä ei voi epäonnistua ja usemmilla löytyy nuo aineet valmiiksi kotoa.


No Responses to “Aamupala&Välipala&Iltapalavinkkejä”

 1. Tiinuska sanoo:

  Tosi kiva postaus, ja ihanan värikkäitä kuvia, nam! Onko nuo kaikki sun itse tekemistä ruuista otettu? :)

 2. Sofia sanoo:

  Kiitos vinkeistä! :)

 3. Tarppu sanoo:

  Pakko kysyä tosta pelkän valkuaisen käytöstä.. eli mitä tapahtuu sitte ’turhille’ keltuaisille?? roskiin vai? onko se turhaa tuhlausta?

  • Heitän ylimääräiset keltuaiset pois. Joku voi olla sitä mieltä että se on tuhlausta niinkun se varmasti tavallaan onkin, mutta en ala niitä väkisin syömään sen takia. :)

 4. Janna sanoo:

  Ylihyvä postaus Aino ja loistava kuva-anti!!

 5. Anonymous sanoo:

  Onko suolakurkut terveellisiä? Ite oon aina vältelly niitä, vaikka pidänkin niistä :D

  • No tuota noin?! ei ne nyt mitenkään epäterveellisiä ole ellei niitä vedä hirveitä määriä päivässä. Suolakurkku on siis kurkkua ja suolaa ja jos välttelee suolaa niin silloin ehkä isot määrät eivät ole hyväksi. Treenaavat ja paljon hikoilevat voivat syödä hieman normaalia enemmän suolaa.

 6. milla sanoo:

  Namnam. Sai taas uutta inspiraatiota erityisesti iltapalan kehittelyyn. Se on mulla tylsin ruoka päivässä :D

 7. Minna Ulmanen sanoo:

  ihania kuvia.. nälkä tuli :) !! Ja aika lailla samanlaisia eväitä syön itsekkin :)

 8. Anni sanoo:

  Just söin aamupalan ja silti nous vesikielelle näitä kuvia kattellessa. Namskis!! Iha peruskauraahan nää on, mutta aina sitä ei väsyneenä ja nälkäsenä jaksa illalla enää miettiä mitä sitä söis, vaan turvautuu siihe samaan ku joka ilta. :)

 9. Helene sanoo:

  kiva kun laitat kuvia postaukseen ;)

 10. Anonymous sanoo:

  saanko kysyä että jos keltuaiset ovat kerran vain rasvaa, ja sen takia et niitä paljon syö, niin miten voit syödä kreikkalaista jogurttia, missä on rasvaa kuin kermassa ? Ihmettelen vain.. eikö siinä keltuaisessa ole paljon hyviäkin aineita?

  • Oonko sanonut että en syö keltuaisia? Kirjoitin että syön niitä suhteessa vähemmän kuin proteiinia. Kohtuudella kaikkee..Vois olla aika tykki iltapala jos heittäis 6 munan (600kcal) munakkaan leivän päälle :DPS. Kreikkalaisessa jugurtissa on rasvaa 10g per 100g ja kermassa n. 35g per 100g…Meni väh syteen sun vertailut tälläkertaa ;)

 11. Anonymous sanoo:

  aijaa :D en ole niin tarkkaan katsonut ravintosisältöjä, mutta muistan vaan kreikkalaisen jogurtin purkin kyljessä lukeneen aineksissa: rasvaton maito, kerma ja hapate, niin siitä tuli vaan mieleen jostain syystä. :) eli ei siinä kai ihan niin paljon rasvaa ole kuin kermassa, koska siinä kerran sitä maitoakin on.. mutta niin.. :D

 12. Nimetön sanoo:

  Tässä pohdiskelin juuri uusia välipaloja, kun ne tuppaavat olevaan kovin yksitoikkoisia ja muistin, että olet joskus tällaisen postauksen tehnyt :) Voisiko tulla jatko-osiakin? Ns. pääruokien kanssa on helpompi kehitellä uutta, mutta nimenomaan välipalat tuottavat päänvaivaa! Kiitos :)

Kommentoi