Magnesium

Magnesium on yksi kehon tärkeimmistä kivennäisaineista ja tärkeä luuston rakenneaines. Se osallistuu energia-aineenvaihduntaan ja hermojärjestelmän toimintaan.
Magnesium kuuluu kehon tärkeimpiin aineisiin. Elimistössä on n. 25 grammaa magnesiumia. Puolet tästä on luustossa ja hampaissa ja loput soluissa. Noin 1/3 luuston magnesiumista toimii kehon magnesiumvarastona.

Magnesium on ihmiskeholle tärkeä kivennäisaine.Magnesium on tärkeä yli 300 entsyymin toiminnalle. Magnesium on välttämätön kehon energia-aineenvaihdunnalle. Magnesium on lisäksi välttämätön luumassan muodostukselle. Tämä kivennäisaine on välttämätön niin luustolle kuin hampaillekin.

Muita tärkeitä magnesiumin tehtäviä kehossa:

 • Magnesium on hyväksi hermostolle
 • Magnesium helpottaa kalsiumin imeytymistä
 • Magnesiumia tarvitaan lihasten supistumiseen – myös sydänlihaksen
 • Solujakauma on tärkeätä kasvussa ja kehon ylläpidossa. Magnesiumi säilyttää normaalin solujakauman
 • Magnesium on tärkeä kehon rakentaessa proteiineja
 • Magnesiumi säilyttää kehon elektrolyyttitasapainon

Magnesiumin puute saattaa johtaa veren kalsiumpitoisuuksien laskuun ja elektrolyttien epätasapainoon. Myös krampit ja suonenvedot saattavat usein johtua magnesiumin puutteesta. Magnesiumin tarvetta lisäävät yksipuolinen ravinto, runsas sokerin, suolan, eläinrasvojen ja alkoholin käyttö, paasto sekä runsas liikunta

Magnesiumin lähteet
Viralliset suomalaiset magnesiumin saantisuositukset Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ovat naisille 280 mg/vrk ja miehille 350 mg/vrk. Magnesiumin lähteitä ovat etenkin viljatuotteet ja vihannekset. Vihreät lehtivihannekset, pähkinät, banaanit, palkokasvit, tumma suklaa, kahvi ja meijerituotteet, 
perunat, liha, äyriäiset ja kala. (lähde www.vitaelab.fi)


No Responses to “Magnesium”

 1. Vilkas sanoo:

  Täällä alettiin syödä tuota sen jälkeen kun tuli järkyttävä vatsakramppi kerran tuossa jumpassa ja kyllä on tepsinyt! Muutenkin usein pohjekrampeista ja suonenvedoista kärsineenä voin suositella.

 2. Hanne sanoo:

  Sama purkki käytössä. Joku fiksu vain sanoi että synteettisistä ravintoainelisistä vain osa tulee kropan hyötykäyttöön. Pitäis käyttää luontaisia (esim. Fitline). Ne toki on kalliimpia!

 3. Aino sanoo:

  Mullakin nyt tuo purkki käytössä. Oon kokeillut erilaisia myös luontaisia, ja eipä ole paljon eroo huomannut :) tärkeintä että krampit pysyy poissa!

 4. Markus Pöyhönen (<3) korosti myös magnesiumin tarpeellisuutta omassa elämässään. Olen huomannut itsekin, että se vaikuttaa (kaiken muun ohella) myös unen laatuun aika paljon itselläni.

Kommentoi